WELCOME TO MY BLOG

Thursday, March 20, 2014

Hidup berdikari demi SPM :)



Hidup berdikari masa sekolah teknik kemaman dulu sangat rare.2x sebulan balik kg naik bas.klo tiket bas habis terpaksa naik prebet sapu penuh se van.mane ada insurans cover.klo la ape2 jadi tak ke naya.begitu juga time nak balik asrama.bas tak banyak.klo ade pun penuh dgn mmbr2 satu sekolah.ade jugak budak teknik dungun naik skali dh laluannya sehala.

Kini baru ku tahu pengorbanan ibu bapa bagi duit suruh belajar rajin2.bila teringat mesti terharu.harini result spm keluar.memori lama kembali terukir.teringat kembali masa naik bas thong aik g ambik result spm dari k.trg ke  kemaman dulu.sampai je stesen bas naik prebet sapu pulok ke smteknik kemaman.result spm cukup2 makan je.walaupun result tak power, tp dgn result itu la yg menentukan arah mase depan aku.namun aku tak kisah kerana aku tahu rezeki yg Allah bagi ni luas dan cukup.Dia telah tetapkan kemana haluanku selepas tamat sekolah.

Syukur la aku tak menghampakan ibu bapaku.selepas tamat aku sambung ambik sijil di politeknik.peluang belajar aku utk sambung lg ke peringkat diploma terpaksa aku korbankan selepas mendapat offer kerja.sekarang aku dah ada kerjaya dan berkeluarga.aku dapat rasakan betapa peritnya untuk menyara keluarga.memori mase belajar dahulu menguatkan diriku utk teruskan kehidupan.

Ya Allah Engkau panjangkanlah umur kedua ibu bapaku, berikanlah kesihatan yg baik kpd mereka.amin Ya Rob

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...