WELCOME TO MY BLOG

Wednesday, January 26, 2011

Buat duit melalui blog!



Penulis blog kreatif raih pulangan lumayan. Siap masuk paper lagi tu.tak percaya ker?hehe..

Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.
Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.

Tapi bagi aku seorang blogger low profile, takdelah untung sampai ribu2 lagi. Maybe kurang aktif kot. Tapi apa yang aku boleh kongsikan dengan korang, menulis blog ini memang menguntungkan dan mendatangkan hasil sekiranya kita bijak.

Thursday, January 6, 2011

Realiti kehidupan..

hidup umpama roda..
kadang2 kita diatas dan kadang2 kita dibawah..
tiada apa yang perlu difikirkan..
ramai orang berfikiran negatif daripada berfikiran positif...
pengaruh dunia sekarang banyak menyebabkan kita ketinggalan,terpinggir dan hanyut..

dulu aku sendiri,kini aku sendiri..
tiada apa2 yang menarik dalam kehidupan yg serba moden kini..
aku hanya insan biasa yang sering ditertawakan kawan2 dan sering diperli oleh kawan2..
seronok dapat membuatkan orang ketawa..
tak kesah lah hal diri aku ini yang penting semua orang happy..

hiduplah untuk memberi sebanyak-banyaknya dan bukannya menerima sebanyak-banyaknya..
biar orang buat kita jangan kita buat orang..
ada apa dengan usia,just number!
ada apa dengan cantik,just fizikal!
ada apa dengan cinta?? tepuk dada tanya selera..

peace no scandal..
no woman no try..
no man woman cry..
senyum tak perlu kata apa-apa..(",)

Sunday, January 2, 2011

Selamat Tahun Baru 2011

Selamat tahun baru kepada semua warga Malaysia dimana jua anda berada. Semoga tahun ini lebih baik drpd tahun2 sebelumnya.Azam 2010 dah tercapai ke belum? Kalau belum tak apa. Kita sambung azam tersebut di tahun 2011. Harap tahun ni membawa lebih erti dalam hidup kita.

SMiLE-it makes U look nice!
PRAY-it makes U stronger!
GIVE-it makes U richer!
LOVE-it makes U know life!

Happy New Year 2011
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...